WORLD DESIGN CAPITAL VALENCIA 2022
El disseny per si mateix no pot curar res, però tampoc pot fer-ho una vacuna si no tenim una xeringa per a injectar-la. Dissenyar-la forma part de la solució, no és un valor afegit, és essencial en el desenvolupament de qualsevol innovació, pel bé social. Des de la indústria a l'arquitectura hi ha molts exemples que serveixen per a posar en valor aquesta activitat creativa des del més fonamental, la nostra salut, que està en l'altre extrem del decoratiu i accessori. En el passat, en el present i en un futur on la ciència i la medicina continuaran avançant amb l'ajuda imprescindible de la tecnologia i el disseny.
Una mostra oportuna i necessària, pel seu caràcter social i per tot el que estem vivint. Pedagògica i divulgativa, per mostrar coses que no coneixem i com el disseny pot ajudar a millorar l'atenció mèdica. Rigorosa i multidisciplinària, perquè també serveix per a informar, advertir o previndre.
El resultat d'un treball de cerca en totes les disciplines del disseny. Una mirada transversal que repassa el passat, dissecciona el present i es projecta cap al futur per a il·lustrar que la ciència i la medicina evolucionen i continuaran evolucionant amb l'ajuda de la tecnologia i el disseny.
Comissariada per Ramón Úbeda, Menció Especial en els Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny 2021 per la seua labor divulgativa en aquest àmbit al llarg de la seua vida, aquesta mostra es divideix en 3 blocs i es desenvolupa al llarg de 25 àmbits.
Un projecte de València Capital Mundial del Disseny 2022 i el MuVIM, amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de l'Ajuntament de València.
Back to Top